התנהלות עמותה
עמותות הן יוזמה פרטית של אדם בעל רצון טוב להפוך את המציאות סביבות לטובה יותר. על-מנת לממש את הרצון באופן מיטבי, ולהגשים את מטרות העמותה, נדרש גם ניהול מושכל ובעיקר כזה שעומד בכל הקריטריונים שנקבעו בחוק העמותות משנת 1980. עמותה שמתנהלת בהתאם לדרישות השונות תקבל "אישור ניהול תקין" שמקל עליה לגייס משאבים כספיים, הן מהמדינה והן מתרומות, וגם התפעול שלה יהיה טוב יותר. משרד עוה"ד וייס-שוורץ קידר הוא המוביל בארץ בכל הנוגע לארגוני המגזר השלישי, ובין שאר השירותים הוא מספק הנחיות להתנהלות עמותות בדרך לקבלת אישור ניהול תקין.
הנחיות להתנהלות עמותות על-מנת לקבל אישור ניהול תקין
* כינוס אסיפה כללית – בתדירות של לפחות פעם בשנה יש לכנס את כל חברי העמותה. באסיפה יוצגו הדוחות השונים וכן סקירת פעילות, ויתקבלו החלטות לעתיד.
* הקמת ועד מנהל ו-ועדת ביקורת – הוועד המנהל אחראי על התפעול השוטף ועל קבלת החלטות יומיומיות, ואילו ועדת הביקורת מפקחת על הפעילות ומפיקה דוח שנתי שכולל המלצות לייעול.
* היעדר ניגוד עניינים – ובפרט הימנעות מקרבה משפחתית בין חברי ועדת הביקורת לבין חברי הוועד וגם בין אנשי עמותה לבין ספקים שמקבלים ממנה כסף.
* פעילות כספית תקינה – שימוש במשאבים הכספיים שגויסו מהמקורות השונים לטובת המטרות הרשומות בתקנון, יחס נאות בין הוצאות לניהול העמותה לבין ההוצאות התפעוליות ועוד.
* תשלום אגרה – כל עמותה רשומה מחויבת בתשלום אגרה שנתית.
* הגשת דוחות – כל עמותה נדרשת להגיש לרשם העמותות אחת לשנה דוח כספי כולל, דוח צילולי, פרוטוקול של כינוס האסיפה הכללית, המלצות של ועדת הביקורת, רשימה של 5 מקבלי השכר הגבוה ביותר ועוד.
ייעוץ לקראת הגשת הדוחות ולטובת תפעול שוטף מיטבי
עוה"ד ירון קידר כיהן בתפקיד רשם העמותות. בהתאם משרד עוה"ד וייס-שוורץ קידר הוא הכתובת הנכונה ביותר לקבלת הנחיות להתנהלות עמותות, הן לקראת הגשת הדוחות השנתיים ההכרחיים והן במהלך הפעילות השוטפת. הייעוץ והליווי המשפטי ניתנים על בסיס הבקיאות המקצועית הענפה וכן מתוך מחויבות מוחלטת לכל לקוח לאור החשיבות הרבה של כל עמותה לאיכות החיים של כולנו.