הקמת ארגון
חברה בריאה כוללת 3 סוגים של גופים: מוסדות ציבור שמופקדים על מילוי הצרכים השונים של האוכלוסייה, עסקים אשר מאפשרים להביא לידי ביטוי יכולות שונות לטובת הפקת רווח כספי – וארגונים ללא מטרת רווח שמשלימים את פעילות מוסדות הציבור במקומות שבהם השלטון לא נוכח מספיק. הקמת ארגון ללא מטרות רווח חייבת להתבצע על סמך כללים מסוימים שקבועים בחוקים רלוונטיים, ועוד לפני כן נדרשת בחירה לגבי המבנה המשפטי של הארגון – עמותה או חברה לתועלת הציבור. משרד עו"ד וייס-שוורץ קידר הוא הסמכות המקצועית הבולטת יותר בארץ בכל הנוגע למוסדות ללא כוונת רווח, וניתן להתייעץ איתו על-מנת לקבל את ההחלטות המיטביות.
האפשרויות השונות של הקמת ארגון ללא מטרות רווח
* עמותה – עמותה היא הדרך הנפוצה יותר וגם הפשוטה יותר לנהל ארגון ללא מטרת רווח. עמותות כפופות לחוק העמותות, ועל-מנת לקבל אישור ניהול תקין נדרשות לקיים אספה כללית לפחות פעם בשנה, להקים ועד מנהל וכן ועדת ביקורת. אחת לשנה יש להגיש דוחות שונים לרשם החברות. רשות המיסים פוטרת עמותות מחובת תשלום מס, ועמותות בעלות אישור ניהול תקין יכולות לקבל תמיכה ממשרדי ממשלה ומרשויות מקומיות (וכמו כן כל תרומה אליהן מהווה הוצאה מוכרת).
* חברה לתועלת הציבור (חל"צ) – חברות לתועלת הציבור כפופות לחוק החברות, ועל כן מחויבות בתשלום מס. כמו כן הרף לגביהן גבוה יותר. יחד עם זאת לעיתים דווקא הביקורת ההדוקה יותר מובילה להתנהלות יעילה יותר ולכן לחל"צ יש סיכוי גבוה לממש את המטרות.
ייעוץ מועיל על בסיס ניסיון רחב היקף
הקמת ארגון ללא מטרות רווח היא מצד אחד תהליך טכני שיש לבצע אותו באופן מדויק, ומצד שני מחייבת כאמור גם החלטה עקרונית לגבי המבנה המשפטי. בהתאם מומלץ להתייעץ עם מומחים בתחום. עו"ד ירון קידר מילא את תפקיד רשם העמותות במשך שנים רבות, ובנוסף צבר ניסיון רב בייעוץ לעמותות מכל הסוגים ולחברות לתועלת הציבור. שירותי משרד עו"ד וייס-שוורץ קידר ניתנים על בסיס הבקיאות המקצועית המעמיקה, ומתוך מחויבות מלאה לכל מי שמקים ארגון שמטרתו הפיכת המציאות של כולנו לטובה יותר.