ייעוץ משפטי לעמותות
עמותה הינה ארגון שמתנהל על-פי כללים ייחודיים המפורטים בחוק העמותות. מצד אחד ישנו חופש פעולה נרחב, בהתאם למטרות שמגדירה לעצמה העמותה, ומצד שני יש גם לא מעט אתגרים – לרבות בפן המשפטי. גם בהיותה מוסד ללא כוונת רווח, כל עמותה נדרשת לעמוד בכל דרישות החוק וכן בדרישות של רשות המיסים. בנוסף, ניהול עמותה כרוך בחתימה על חוזים ובפרט מול ספקים שונים. ייעוץ לעמותות מצד עורך דין שבקיא היטב בתחום הספציפי מאפשר התנהלות אופטימלית ומקנה למנהלי העמותה שקט נפשי מלא, בזכות הידיעה שכל פעולה ופעולה הולמת את המטרות המוצהרות של העמותה וכמובן הינה חוקית לחלוטין.
* ייעוץ לקראת הקמה – ובפרט בחירת המבנה המשפטי הנכון (עמותה או חברה לתועלת הציבור) וגיבוש תקנון שישקף את ערכי הארגון, מטרותיו ואופן הפעולה הרצוי.
* סיוע בקבלת אישור ניהול תקין – האישור הכרחי על-מנת להגיש בקשות לתמיכה מגופים ציבוריים (משרדי ממשלה, רשויות מקומיות), ממתג את העמותה כאיכותית ומאפשר לתורמים להפוך את התרומה להוצאה מוכרת (גם אנשים פרטיים וגם חברות).
* ייצוג בבתי משפט ומול גופי רגולציה רלוונטיים – ניהול עמותה עשוי לכלול גם קונפליקטים מסוגים שונים, הן מול הרשויות והן מול ספקים או גורמים אחרים. על-מנת למצות את הזכויות מומלץ להיעזר בייעוץ משפטי מקצועי של מי שזהו תחום המומחיות שלו.
מומחיות על בסיס ניסיון עשיר ומילוי תפקידי מפתח במשרד המשפטים
ייעוץ לעמותות הוא שירות מודולרי במהותו. היקף השירות והמרכיבים שלו מותאמים למאפיינים הספציפיים של כל עמותה. בחלק מהמקרים יינתן ייעוץ נקודתי לצורך מסוים, ובמקרים אחרים – ייעוץ שוטף. חשוב להדגיש שלמרות שעמותה פועלת ללא כוונת רווח, עשויים להצטבר בה סכומי כסף משמעותיים – הן על בסיס תמיכה מהמדינה והן כתוצאה מתרומות. מצב שבו למשל מגויסים כספים שלא בהתאם למטרות המוגדרות של העמותה עלול להוביל לענישה חמורה, כולל צעדים אישיים נגד מנהלי העמותה. בהתאם כדאי להקפיד על התנהלות תקינה ובפרט לקבל החלטות משמעותיות רק על בסיס ייעוץ משפטי לעמותות מקצועי ואמין. עוה"ד ירון קידר כיהן בעבר בתפקיד רשם העמותות, ועל כן הוא מהווה סמכות מקצועית אמינה – ומועילה מאוד.
ניהול כל גוף, מכל סוג שהוא, ובכל סדר גודל שהוא, כולל תמיד שורה ארוכה של אתגרים. גם כשאדם מקים עמותה על-מנת לקדם נושא הקרוב לליבו – זכויות בעלי חיים, חינוך מותאם לילדים בעלי צרכים ייחודיים, שימור מסורת מסוימת, הנחלת תרבות אהובה, עזרה לנזקקים ויש כמובן עוד מטרות ראויות – הוא מגלה עד מהרה שעליו להתמודד עם שלל סוגיות, כולל משפטיות. למעשה כבר בשלב הקמתה של העמותה יש צורך להתנהל על-פי קריטריונים מסוימים הקבועים בחוק ובתקנות רשות המיסים, ועל כן מומלצת האופציה של קבלת ייעוץ מעורך דין. משרד עו"ד וייס, שוורץ -קידר מספק שירותי ייעוץ משפטי לעמותות על בסיס בקיאות מקצועית מעמיקה במיוחד.
התועלות המשמעותיות של ייעוץ משפטי לעמותות
* אישור ניהול תקין – עמותה שמתנהלת בהתאם לכל הכללים הקבועים בחוק העמותות יכולה לקבל אישור ניהול תקין. אישור זה פותח דלתות חשובות מאוד: האפשרות לזכות בתמיכה ממשלתית ומרשות מקומית, האפשרות להציג לתורמים פוטנציאליים הוכחה לרצינות ועוד.
* קבלת אישור לפי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה – אישור שמקנה לתורמים את הזכות להכריז על תרומה כהוצאה מוכרת (כך שכדאי להם יותר לתרום).
* שקט נפשי – במסגרת פעילות עמותה, כל עמותה, מתבצעות פעולות רבות. התנהלות לא נכונה, גם כתוצאה מחוסר ידיעה, עלולה לסבך באופן אישי את מנהלי הארגון – ייעוץ משפטי מקצועי מבטיח אפס טעויות ולכן גם אפס הסתבכויות.
* התפנות למימוש מטרות העמותה – כשלמנהלי העמותה ברור מעל לכל צל של ספק שהנושא המשפטי מופקד בידיים נאמנות, הם יכולים להקדיש את כל זמנם ומרצם לקידום המטרות שעבורן הקימו עמותה, ולראות ברכה בעמלם.
אנשי המקצוע המובילים בתחום העמותות
עו"ד ירון קידר מילא את התפקיד של רשם העמותות במשך מספר שנים. בהתאם משרד עורכי דין וייס-שוורץ קידר הוא הסמכות המקצועית המובילה בארץ בתחום זה, והדבר בא לידי ביטוי במתן שירותי ייעוץ משפטי לעמותות בסטנדרטים גבוהים במיוחד. היקף השירות מותאם להיקף הפעילות של כל עמותה ולצרכיה – והוא עשוי להיות נקודתי (למשל, ליווי הקמת עמותה חדשה, ייצוג בהליך משפטי ספציפי בבית משפט וכו') או שוטף.